Ik was onbewust onbekwaam. Ik fladderde rond en dat ging me onbewust best goed af dacht ik. Tot die ene dag dat ik echt burn-out ging.

Alle signalen van mijn lichaam die ik daarvoor al had gekregen om stil te staan bij mijn leven, had ik genegeerd. Een kleine greep uit die signalen? 👇🏻

Pittige pijnen en steken in nek en schouders, op elkaar geklemde kaken, angst, hartkloppingen, een continue gevoel van watten in mijn hoofd, hoge ademhaling (ik weet nu dat ik chronisch aan het hyperventileren was) tot een zware longontsteking aan toe, niets van dit alles maakte me wakker.

Ik hoop oprecht dat jij het niet zover laat komen. Mocht je daar wel zitten of al gezeten hebben, dan hoop ik dat je nu ook echt wakker wordt. Je lichaam liegt nooit.

Luisteren naar de signalen van je lijf. Bewust worden van je gedachten. Oude patronen herkennen. Hoe doe je dat? Ik begon met 2x per dag gewoontes te creëren. Mezelf ankeren, aarden. In Stil te zitten. Schrijven. Dit werd mijn dagelijkse houvast.

En.

Je zult versteld staan hoeveel inzichten jij hierdoor gaat krijgen.

1 ding.

Het vraagt van jou commitment. Toewijding. Trouw aan de afspraken die je met jezelf maakt. Eerlijkheid.

Om goed naar signalen en je gedachten te luisteren, helpt het als je ontspannen bent. Ik adviseer je een ruimte te creëren waarin jij je fijn voelt. Een eigen plek. Een plek waarin je jouw nieuwe gewoontes/rituelen kunt integreren in je dagelijkse leven.

Begin de dag én eindig de dag op deze plek. Steek bewust een kaarsje aan, zucht eens diep en glimlach. (Wist jij dat zelfs al door een glimlach stoffen vrijkomen in de hersenen zoals, het gelukshormoon endorfine, serotonine en dopamine. Zij hebben een kalmerend en pijnstillend effect en zorgen voor een ontspannen houding en zorgeloos en opgewekt gevoel en dragen ze bij aan een positief effect op het immuunsysteem.)

Dus.

  • Aarden. Zie en vind veel op YouTube.
  • Mediteren. Zie en vind veel op YouTube.
  • Schrijven. Dat wat er in je opkomt.

 

Elke ochtend. Elke avond. Tenminste voor de komende 30 dagen. Al was het maar 10 minuten. Deal?