Waarom?

Ik zal je eerst een voorbeeld geven waardoor bij mij vele kwartjes vielen.

Tijdens een gesprek met een wijze vrouw, vertelde ik dat ik me nog nooit zo goed had gevoeld als toen ik zwanger was. Ik zei altijd; spuit mij maar vol met die hormonen die tijdens een zwangerschap vrijkomen. Ik dacht écht dat deze hormonen de reden waren dat ik me zo goed voelde. Tot die dag.

Ze maakte mij bewust van het feit dat ik tijdens mijn zwangerschappen waarschijnlijk heel erg in mijn lijf aanwezig was geweest. Niet zozeer voor mezelf, maar voor mijn kindje. Ik vond het inderdaad heerlijk mijn buik te voelen. Ik zat 90% van de dag aan mijn buik, liep grotendeels op blote voeten, at gezond en zorgde goed voor mezelf. Of eigenlijk. Voor mijn kindje. Eenmaal geboren voelde ik me per direct slecht. Zelfs zo slecht dat ik dacht een postnatale depressie te hebben.

Kortom.
Voor mij was dit een onwijze eyeopener.

Oké.

Het bewustzijn was er. Als ik aanwezig ben in mijn lijf voel ik me dus beter! Nooit bewust geweest dat ik niet in mijn lijf zat. Ik weet inmiddels op welk moment ik ‘uitgecheckt’ ben. Dat was een moment in mijn hele jonge jaren. Daar kom ik nog wel een keer op terug.

Nu terug naar Aarden.

Ik ging binnen een heel kort tijdsbestek van dagelijks
veel last van:
prikkels, energieën, hyperventilatie, paniekaanvallen, angsten, vermoeidheid, onzekerheid, duizeligheid, watten in mijn kop, hypochondrie en andere vage klachten, naar:
meer in balans, ontspannen, meer energie, rationeler, meer in vertrouwen, krachtiger en bewuster. Veel lekkerder in mijn vel/lijf.

Zo.
Werkt.
Het.

Hoe ik mezelf aard?

Direct na het opstaan zet ik mijn blote voeten bewust op de grond. Loop vervolgens langzaam naar het raam. Til mijn voeten 1 voor 1 op en zet ze heel bewust weer neer. Tegelijkertijd kijk ik naar de boom voor mijn raam. Ik visualiseer dat er wortels onder mijn voeten groeien die zich verbinden met de wortels van die boom. Ondertussen adem ik laag in mijn lijf.

Ook hier weer;

CONSISTENT

Er zijn nog veel meer oefeningen en techniekjes die ik doe, maar ga  eerst dit maar eens DOEN!

You GO en Yes You Can.

Wees lief voor jouw zelf vandaag!